Belbin-teamrolmanagement-specialist-Het-Consulaat

 

 

 

Meer lezen?

Brochure Teamrollen van Het Consulaat
Het boek “Management teams” van Meredith Belbin
Onderzoek "De teamrollen doorgelicht" van Het Consulaat en Poorter&Groen
Het boek “Leve het verschil” van Rob Groen e.a.
Het boek “Teamrol en taal“ van Rob Groen e.a.
Artikel “Eenheid in verscheidenheid” uit HR Rendement van Het Consulaat

Belbin teamrolmanagement

Teamrollen geven een taal om verschillen te bespreken. Teamrol helpt bij het effectiever omgaan met kwaliteiten en beperkingen van jezelf en de ander. Hoe meer teamrollen in een team hoe groter de kans op succes. Belbin onderscheidt 9 teamrollen: combinaties van karakter-eigenschappen en gedragingen die de individuen typeren. De teamrollen worden vastgesteld met de 16PF, PPQ en DCT en zijn te koppelen aan de Big 5 (de vijf belangrijkste persoonlijkheidskenmerken).

Met teamrolkennis ga je anders naar jezelf en anderen kijken. Wat doe je zelf en wat kan je beter aan anderen overlaten. Welke competenties kan ik ontwikkelen en welke niet? De ander is soms irritant, maar heeft dan juist iets wat jij niet hebt en echt nodig hebt! Als je teamrollen kunt inschatten dan ga je anders verkopen, anders leidinggeven, anders met je baas om.

Zorgvuldig testen is heel belangrijk!
We willen wel valide uitspraken kunnen doen. Daarom gebruiken wij de testen die Meredith Belbin gebruikte om zijn baanbrekende onderzoek uit te voeren: de 16PF, de DCT en de PPQ. Aanvullend werken we met Interplace. En niet met de 8 vragen achter uit het boek die slechts bedoeld waren appetizer: de ‘libelletest’!

Testprocedure
De deelnemer ontvangt elektronisch de testen toegestuurd met instructies en kan deze dus digitaal invullen. Het maken van de testen kost ongeveer 2-3 uur.  Na ontvangst van de gemaakte testen volgt de persoonlijke terugkoppeling. Een individueel terugmeldgesprek kost ongeveer 1 uur. Als dit onderdeel uitmaakt van de training kost dit ongeveer 20 minuten.

 

Meredith-Belbin-diversiteit-Het-Consulaat

Meredith Belbin

Dat prestaties van teams samenhangen met variëteit van karakters blijkt uit onderzoek van Meredith Belbin, die zich jarenlang bezighield met de vraag wat de ideale samenstelling is van een effectief team. Hij kwam tot de conclusie dat diversiteit in karakters binnen een team garant staat voor meer effectiviteit  en resultaat. Tijdens zijn onderzoek vond Belbin negen typische karakterprofielen, die hij teamrollen noemde. Hij stelde ook vast dat elk individu in de praktijk twee à drie teamrollen inzet.